Filip Krajinović

Filip Krajinović je srpski teniser rođen 27. februara 1992. godine u Somboru, Srbija. Najbolji plasman na ATP listi mu je 26. mesto iz aprila 2018. Prvi zapaženiji rezultat imao je u Beogradu, gde je došao do prvog polufinala na ATP turnirima. Na tom turniru je ostvario pobedu nad drugim teniserom sveta, pošto mu je Novak Đoković predao meč. Krajinović je trenutno na 32. mestu na listi najboljih tenisera sveta.

U junu 2008. igrao je dva finala na fjučers turnirima u SAD a u avgustu 2009. igrao je i finale čelendžer turnira u španskom San Sebastijanu. Sva tri finala je izgubio ali je na ATP listi dospeo do 293. pozicije, što je najbolji plasman igrača koji nema navršenih 18 godina.

Prvi ATP turnir igrao je u Srbiji, gde je dobio pozivnicu za prvo Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu u Beogradu. U prvom kolu tog turnira, Marsel Granoljers ga je porazio u tri seta. Godinu 2009. završio je na 351. mestu na ATP listi.

Naredne godine igrao je na Majami mastersu, na kom je u prvom kolu izgubio od Džejmsa Blejka sa 7:6, 4:6, 4:6. Ponovo je dobio pozivnicu za ATP turnir u Beogradu. Pobede nad Jevgenijem Donskim i Orasijem Zebaljosem su mu bile prve pobede na nekom ATP turniru. U četvrtfinale ovog turnira sastao se sa braniocem titule, Novakom Đokovićem. Đoković mu je predao meč, čime je Krajinović ostvario prvu pobedu nad igračima iz prvih pet, i prvi plasman u polufinale. Na putu do finala ga je zaustavio kasniji šampion Sem Kveri.

U aprilu 2019., u finalu čelendžera Sofija Antipolis u Francuskoj je poražen od Dastina Brauna.

FILIP KRAJINOVIĆ

Rang: #32
Broj osvojenih titula: 0
Rođen: 27. februar 1992. 28 godine
Visina: 1.85m
Država: SRB
tennis-ball