Najbolji teniser sveta nije uspeo da zabeleži pobedu od 2:0 u meču poslednjeg kola Round Robin faze na „Adria Tour“-u i plasira se u finale.

Novak je u susretu odluke savladao Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 4:0, 1:4, 4:2 ali mu to nije bilo dovoljno za finale.

Zahvaljujući Novakovoj pobedi od 2:1, finalista je Filip Krajinović koji je imao najbolji set količnik.

Srpski teniser je odlično ušao u meč i sa dva brejka došao do osvajanja uvodnog seta maksimalnim rezultatom, 4:0.

Zverev je u drugom setu podigao nivo igre, a rezultat u vidu brejka stigao je u trećem gemu. Pred Novakom je bio težak zadatak, da se što pre vrati i preokrene, jer ga je samo pobeda bez izgubljenog seta vodila u finale. U toj misiji nije uspeo, Zverev je u poslednjem gemu napravio novi brejk i došao do seta koji ga je približio finalu.

Odlučujući set pripao je Novaku rezultatom 4:2 što je automatski značilo da Zverev ostaje bez finala i da će se za trofej boriti Krajinović.

„Bilo je stvarno emotivno poslednjih nekoliko dana. Zahvalio bih se svim ljudima koji su podržali ovaj događaj i omogućili da se ostvari. Hvala svima vama što ste došli, zaista sam uživao. Hvala vam puno“, rekao je Novak sa suzama u očima. „Ne plačem toliko zbog poraza i što se nisam plasirao u finale. Potpuno neki naliv emocija, setio sam se detinjstva. Volim vas sve, hvala vam puno“, završio je Novak i teren napustio uplakan uz ovacije sa tribina.

Drugi finalista „Adria Tour“-a je treći teniser sveta Dominik Tim. Austrijanac je u poslednjem meču u grupi posle dva taj-brejka savladao Grigora Dimitrova rezultatom 4:3 (7:2), 4:3 (8:6) i sa maksimalne tri pobede takmičenje završio na prvoj poziciji.

Finale je na programu večeras od 20 časova.

Fotografije: Reuters