Najbolji teniser sveta pobedom je započeo učešće na humanitarnom „Adria Tour“-u u Beogradu.

U prvom meču u svojoj grupi Novak je posle samo 37 minuta igre nadigrao sunarodnika Viktora Troickog rezultatom 4:1, 4:1 i zauzeo čelnu poziciju u grupi.

Treći gem prvog seta bio je presudan za ishod ovog dela meča. Novak je došao do brejka a zatim isti i potvrdio za 4:1.

Pri vođstvu Novaka od 1:0 u drugom setu Viktor je na teren pozvao desetogodišnjeg Mihaila Topića, sprsko čudo od deteta kome predviđaju blistavu karijeru. Topić je osvojio prvi poen protiv Novaka, a potom izgubio naredna dva. Po povratku na teren Viktor nije uspeo da ugrozi Novaka koji je set, samim tim i meč zatvorio još jednim brejkom.

„Stvarno sam uživao na terenu. Viktor je dobro počeo, a onda mu je u četvrtom gemu opala koncentracija. U ovakvom formatu jedan brejk je dovoljan se izgubi set. Hvala Viktoru, hvala svim igračima i ljubiteljima tenisa što su došli i ulepšali vikend tenisa u Beogradu,“ izjavio je Novak posle meča.

Novak će danas još jednom izaći na teren (oko 21h) i odigrati drugi meč u grupi kada će mu rival biti zemljak Filip Krajinović.

Krajinović je u svoj prvom meču na „Adria Tour“-u vodio sa 4:0, 2:0 protiv Aleksandera Zvereva (ATP #7), ali je Nemac preokrenuo i slavio posle dva odigrana taj-brejka rezultatom 0:4, 4:3 (7:5), 4:3 (7:2). Zverev je zbog lošijeg set/gem količnika od Novaka trenutno na drugoj poziciji.

Fotografija: Srđan Stevanović